13 februari 2022

 

Met blijdschap geven wij kennis...

Dat Baloe zich vanaf vandaag OPA mag noemen. Bij mijn goede vrienden Yvonne en Karina, respectievelijk de eigenaars van teef Ayka en reu Kai In Ubachsberg,  zijn 7 pups geboren. 4 Teefjes en 3 reutjes, allen zwart-blond. Moeder en kroost maken het goed. Vader Kai, de zoon van Baloe, trekt zich van alle drukte niets aan en gaat zijn eigen gang te weten het bewaken van het grondstuk waar beiden wonen. Heel veel geluk juliie en ik kom snel op kraambezoek.

21 januari 2021

Daar zijn ze dan...

Vanmorgen is Baloe opnieuw vader geworden van 7 gezonde pups, die vanwege een torsie in de baarmoeder van Senna met een keizersnede ter wereld zijn gekomen. 2 Blonde reuen, 4 blonde teven en 1 zwart-blond teefje. De pups, die tussen de 374 en de 600 gram wegen, maken het allemaal goed . Senna heeft het toch wat moeilijk gehad omdat ze 2 dagen erg misselijk was en steeds moest overgeven. Nu ligt ze heerlijk uit te rusten en de pups hebben al een paar keer bij haar gedronken. Dus moeder en kinderen maken het echt goed. En Baloe? die heeft van mij een extra knuffel gekregen.... Maar verder interesseert het hem helemaal niets dat er weer een paar  koters bij zijn gekomen. Over een paar weken rijden we naar Drenthe om het kroost te gaan bewonderen. Voorlopig doen we het met een foto...

16 december 2020

Heuglijk nieuws.....

Ik heb net een telefoontje gehad van de eigenaresse van Senna, oftewel Cira van de Sixenburg, de blonde bruid van Baloe. Morgen is het 4 weken geleden dat die 2 een eerste date hadden  en die is niet zonder gevolgen gebleven: Senna is ZWANGER! Op de echo zijn minstens 6 hondjes te zien. Maar aangezien de 2 vorige nesten van Baloe ook vrij groot waren ( 9 en 11) gaan we er van uit dat het er wel een paar meer zullen zijn!

We wensen Senna een heel voorspoedige zwangerschap en bevalling en kunnen niet wachten tot ze er zijn....

p.s Baloe verblikt of verbloost niet als ik hem het grote nieuws vertel. Hij heeft zijn lolletje gehad :)

8 december 2020

Er zijn er een paar (9) jarig!

Op 8 december is het 1 jaar geleden dat Baloe voor het eerst vader werd. Niet dat hém dat ook  maar iets interesseerde, maar des te trotser waren zijn beide baasjes. Alsof we zelf ouders waren geworden. Het gaat goed met de honden uit het eerste Belgische nest. Via de whatsappp groep word ik nog meermalen per week van het doen en laten van de honden op de hoogte gehouden en dat is alleen maar genieten! Vanwege Corona was het niet mogelijk om nakomelingen-keuringen te organiseren. Heel jammer, dan hadden we kunnen zien hoe ze zich ontwikkeld hebben.   Voor nu moeten we het doen met een paar foto's.

Sorcha van de Magische Wachter

Samia van de Magische Wachter

Shinpi/Ozzy van de Magische Wachter

Sarea van de Magische Wachter

Sandor/Pelle van de Magische Wachter

Sachiel van de Magische Wachter

Sydel van de Magische Wachter

Baloe valt op blond (dit keer!)

Een verrassend telefoontje: Christel, de fokleidster van onze vereniging , belt met de vraag of Baloe ook op blond valt? Ik kijk hem eens even aan en het is alsof hij wil zeggen: "de kleur maakt me helemaal niet uit, als ze maar lekker ruikt en willig is." Dat is weer meevallen dan! Na zwart en zwart-blond is het nu de beurt voor een écht blondje: Cira van de Sixenburg, 5,5 jaar oud, woonachtig in Drenthe,  komt deze week op bezoek en hopelijk vinden ze elkaar aantrekkelijk genoeg om een paar gezellige, maar ook nuttige uurtjes samen door te brengen. Hoewel: als het aan Baloe ligt zal het een vluggertje worden. We wachten het af:)

2 juni 2020

Een laatste bezoek aan de puppy's van Jolly en Baloe

Vanmiddag  staat een laatste bezoek aan de puppy's van dit leuke stel gepland. Bij aankomst opent Paul de deur en stormen er 11 wolletjes door en over elkaar naar buiten en word ik meteen belaagd, gebeten door heel erg scherpe tandjes en mijn schoenen blijken ook erg lekker te zijn. (of is het de geur van de voeten?) Ik kan nog net een oorbel redden die vliegensvlug in een van de grijpmondjes verdwijnt....Had  Paul in heel wat drolletjes moeten zoeken om het ding terug te vinden:) Maar wat hebben ze zich goed ontwikkelt in die paar weken. Vrolijke, vrije en brutale hondjes. Wat zal het stil zijn in het huis van Paul en Andrea als de laatste deze week het huis verlaat.  En wat zullen de nieuwe eigenaren gaan genieten! Heel fijn dat er 1 pup bij mij in de buurt komt wonen, het zal leuk zijn om hem te zien opgroeien. Paul en Andrea, jullie gun ik nu een beetje rust en de nieuwe baasjes : Heel veel plezier!

9 april 2020

Jolly is bevallen!

Zaterdagavond 11 april 9 uur: Een whatsapp bericht van Paul. Jolly is bezig! Een paar uur later: "de eerste is geboren..."En dan midden in de nacht wanneer ik nog eens op mijn telefoontje kijk blijken er 8 te zijn geboren! Geer krijgt een por in zijn zij "Het zijn er 8!" Hij glundert even,  draait zich om en slaapt verder. Als ik 's morgens wakker word zie ik vol verbazing nog een apje van Paul: "Het zijn er 11 geworden!" 

1 Blonde reu en 1 blonde teef. 

2 black and tan teefjes en 7 black and tan reutjes. 

Baloe kijkt niet op of om als ik hem vol trots de video laat zien van zijn pas geboren kroost. Ook hij draait zich nog eens om en slaapt verder. 

Paul en Andrea, van harte gefeliciteerd met jullie eerste nestje. Geniet er van en hopelijk kunnen we over een paar weken het kroost komen bewonderen!

https://hovy-jolly-jumper.nl/

 

Nog meer leuk nieuws in een verder nare tijd

Deze week werd ik benaderd door Marjolijn van de Wiel, eigenaresse van Bree van Laag Laren, oftewel Charlie. Vanwege het sluiten van de landsgrenzen is de mogelijkheid om Charlie in juni te laten dekken door de Tsjechische reu Baghir Scorteus Mons vrijwel onmogelijk gebleken. Hun voorkeur voor de nieuwe partner van Charlie is nu gevallen op onze Baloe, Imax vom Wildweibchenstein. Hij heeft zijn dekvaardigheid al twee keer eerder bewezen. Mochten de grenzen toch nog open gaan, dan wordt Baghir alsnog de partner van Charlie. Zie voor meer info

https://www.hovawartvanbreesstolp.nl/

 

Bree van Laag Laren, oftewel Charlie

Baloe wordt weer vader!

Tijdens onze vakantie in Sri Lanka kregen we  op 10 maart een apje van een dolgelukkige Paul en Andrea. Uit de echo die door de dierenarts is gemaakt blijkt dat er 7 puppy's bij Jolly te zien zijn. 7 Zien is natuurlijk niet 7 krijgen. Dat kunnen er ook meer zijn natuurlijk! Op 10 april worden de puppy's verwacht. We zijn benieuwd en hopen op een voorspoedige zwangerschap en een nog voorspoedigere bevalling.  Alvast van harte gefeliciteerd Paul en Andrea!

Voor meer info neem alvast een kijkje op de website van Jolly

https://www.hovy-jolly-jumper.nl/

 

 

Een nieuwe bruid voor Baloe!

Maandag 27 januari 2020: Een telefoontje van Christel van de www.hovawartrasverenigingnederland.nl Er is een dekverzoek binnen gekomen van de eigenaren van Aluna vom Schwabischen Himmelreich. Zij hebben interesse in Baloe als dekreu voor hun black and tan teefje dat thuis in Melderslo liefkozend 'Jolly' wordt genoemd. Het eerste contact tussen de eigenaren Paul en Andrea en ons wordt gelegd en het is meteen duidelijk dat er een klik is. Nu Baloe en Jolly nog. Nadat Jolly een aantal keer bij de dierenarts is geweest om het progesteron te laten prikken om zodoende het precieze tijdstip voor de dekking te bepalen, is het op maandag 10 februari eindelijk zo ver. Twee dagen ervoor hebben de honden en wij al kennis gemaakt op Melderslo's grondgebied. Nu mag zij in Landgraaf kennismaken met het terrein van Baloe . Dat Baloe er zin in heeft mag meteen duidelijk zijn, voor de jonge  Jolly ligt het net wat moeilijker, hoewel zij hem toch óók wel ziet zitten! Maar tot een echte daad komt het nog net niet en dus staan Paul en Jolly de dag erna weer bij ons op de stoep voor een nieuwe poging. En dat lukt uiteindelijk wel! Om het zekere voor het onzekere te nemen wil Paul de volgende dag tóch nog een keer terug komen. (Tenslotte zegt het spreekwoord: Dubbel genaaid houdt beter!) Voor de praktische steun hebben we gevraagd of Jack en Carla de Jong, als voorzitter van de Hovawart rasvereniging Nederland, erbij willen zijn. (bedankt daarvoor!) Jolly weet nu wat haar te wachten staat en is een stuk williger dan gisteren! Na wat uitdagen van haar kant vinden ze een plekje waar het tot een geslaagde dekking komt! Een half uurtje later lopen ze gezamenlijk naar de waterbak, spelen nog even en ploffen dan uitgeput neer. En dan kunnen de baasjes opgelucht en blij dat het gelukt is, aan de koffie . Over 4 weken weten we meer, dan staat de echo van Jolly gepland en kunnen we pas met zekerheid zeggen of ze zwanger is!

Jolly is afkomstig van:

https://www.himmelreich-hovawarte.de/

 

Nog een laatste bezoek aan de puppy's

Vandaag, 25 januari,  staat een laatste tripje gepland naar Stekene, waar de puppy's van Pixie en Baloe genieten van al het speelgoed dat buiten in de tuin ligt. Met 7 weken zijn het inmiddels heerlijke bolletjes wol geworden die in de ruime tuin hun energie goed kwijt kunnen. Een week voordat de eersten naar hun nieuwe baasjes gaan en moeder Pixie en fokster Stephanie dan weer wat rust krijgen in huis. Onderstaande foto's spreken voor zich: de puppy's hebben zich geweldig ontwikkeld en groeien en gedijen goed! Dankzij mama Pixie, papa Baloe en fokster Stephanie!

 

Kraamvisite

Op vrijdag 27 december zijn we op kraambezoek geweest in Stekene, België.

Alle puppy's, inmiddels 19 dagen oud, groeien en gedijen goed. Ook Baloe heeft inmiddels kennis gemaakt met zijn kroost, maar hij was meer onder de indruk van zijn geliefde Pixie, die hem nog herkende van de twee kortstondige ontmoetingen. Maar hoe zeer ze ook probeerde om zijn vadergevoelens op te wekken, bij hem bleef het  maar bij een vluchtige blik naar al het krioelende en piepende kroost. 

Geboren!!!

Gisteravond, op 8 december 2019,  heeft  Pixie, na een vlotte bevalling, het leven geschonken aan 9 pups! 4 Reuen en 5 Teven. Allen  de drie kenmerkende kleuren van de Hovawart: blond, zwart en zwart-blond. Baloe was er stoïcijns onder, gaf geen kik of blik toen we hem het filmpje van de bevalling lieten zien. De ideale partner in moeilijke tijden dus:) Meer nieuws volgt  zo spoedig mogelijk

 

Het aftellen is begonnen:

Over een paar dagen worden de pups van Imax vom Wildweibchenstein alias Baloe, en Pixie van Mies & Co verwacht.  Op de Facebook-pagina van Hovawart de Magische Wachter en op de website www.demagischewachter.be kunnen jullie het vervolg meebeleven! Voor Stephanie, de eigenares van Pixie, is het natuurlijk het spannendst. Papa Baloe is er vrij relaxed onder, in tegenstelling tot Gerard en ik. Wij kunnen niet wachten totdat het eindelijk zo ver is. En we verheugen ons op de dag dat we kunnen gaan kennis maken met het kleine grut.

Natuurlijk houden wij ook op deze eigen website van Imax iedereen op de hoogte.  Tot over een paar dagen…..

Breaking News: Baloe wordt vader!!!

Vrijdag 8 november 2019:

Het is half 5 als het lang verwachtte telefoontje van Stephanie komt: Pixie is vanmiddag bij de dierenarts geweest en ze is ZWANGER!!!! Op de echo zijn  5 hondjes te zien. En wellicht zijn het er nog een paar meer. Wat hebben we allemaal in spanning gezeten de laatste 4,5 week. En voor Stephanie en Pixie breken nu nóg spannendere weken aan. Rond 10 december worden de kleintjes verwacht, een mooier kerstcadeau kunnen we toch  niet krijgen! Proficiat Pixie en Stephanie. Papa Baloe heeft meer dan zijn best gedaan. We zijn hardstikke trots op hem!

Een onverwachte Date met een happy End

Maandagmiddag 7 oktober 2019:

Een apje van Stephanie de Swaef. Zij is met haar Hovawart teef ‘Pixie van Mies en Co ‘ vanuit haar woonplaats Stekene in België naar Duitsland gereden om haar te laten dekken. Maar om de een of ander reden lukt het niet.Ze willen het de volgende morgen nog eens proberen en als het dan nog niet lukt, zou ze graag willen dat Baloe het probeert. Die staat, als goedgekeurde dekreu, op haar reservelijst. Alle papieren zijn inmiddels in orde, maar het komt toch nog als een verrassing. Ik was door alle drukte van de afgelopen weken en onze thuiskomst uit Griekenland zowaar even vergeten dat Pixie in deze periode loops zou worden en dat Baloe weleens zou moeten aantreden.


Dinsdagmorgen 8 oktober 2019:

Op het werk worden mijn collega’s gek van mijn verhalen en vlak voordat ik om half 12 naar huis mag, krijg ik een apje van Stephanie dat het in Duitsland weer niet is gelukt en dat ze om 2 uur bij ons is voor de eerste date van Pixie en Baloe.Ik heb hem vanmorgen nog maar even in het ongewisse gelaten, ééntje met stress is meer dan genoeg. Baloe staat verwachtingsvol achter de kamerdeur naar buiten te kijken als Stephanie en ik met Pixie achterom de tuin inlopen.Een kort blafje van zijn kant en wat gesnuffel door het raam van Pixie die dan meteen op onderzoek gaat in de tuin. De 40 schildpadden die achter het hekwerk lopen hebben geen interesse, zij zijn zich al aan het voorbereiden op de winterslaap. Ook Pixie heeft er geen ogen voor, zij heeft meer interesse in de luchtjes van Baloe, die nu achter het raam wel flink opgewonden wordt bij het zien en ruiken van zoveel moois dat in zijn tuin rondloopt. En dan mag eindelijk de deur open en stormt hij enthousiast naar buiten, waar hem een heerlijk, maar tot nu toe onbekend luchtje wacht. Lang heeft hij niet nodig, een eerste blik is genoeg, is het liefde of lust? Pixie, die wellicht door de hormonen een beetje in de war is, duikt meteen boven op Baloe en begint te rijden. Die heeft er zo te zien zin in, net als Baloe, die nadat we Pixie van hem af hebben getrokken, meteen op haar springt en een eerste poging doet.
Stephanie, Gerard en ik staan er rustig bij te kijken, maar proberen ondertussen wel een glimp op te vangen of Baloe wel het juiste doet . Nadat hij een tweede mislukte poging heeft ondernomen en even van haar af glijdt, komt zijn mannelijkheid pas écht naar boven en klemt hij haar vast tussen zijn voorpoten. Een klein kreetje (van genot?) van Pixie en dan staan ze gekoppeld. Na het eerste gehijg draaien ze de koppen naar elkaar toe, likken elkaar en snuffelen nog even en dan is het afwachten totdat de lust afzwakt en het stel weer los komt van elkaar.
Een kwartier later staan ze met z’n tweetjes boven de waterbak van Baloe alsof ze al jaren samen zijn. Al met al heeft het vanaf de kennismaking totdat ze in de kamer aan hun welverdiende kauwstaafje beginnen te knagen, nog geen half uur geduurd. En dan mag je gerust spreken van een vluggertje.
Maar om het zekere voor het onzekere te nemen komt ze morgen toch nog eens terug.


Woensdagmiddag 9 oktober 2019:

Rond half 2 staat een enthousiaste Pixie te kwispelen voor de deur. Een net zo blije Baloe staat achter het raam te grommen van genot maar dit keer is het Pixie die naar binnen wil om hem te begroeten. Er volgt een kort (voor)spelletje in de tuin en dan laat ze aan Baloe zien dat ze er klaar voor is. De staart gaat opzij en hij weet nu wat hem te doen staat. Binnen 5 minuten staan ze weer gekoppeld, al komen er van haar kant dit keer wel een paar piepjes.
Inmiddels drupt de regen naar beneden en duurt het iets langer dan gisteren voordat hij zich weer van haar kan los maken. Geer maakt foto’s, Baloe leunt lekker tegen mij aan en Pixie wordt door Stephanie gerustgesteld.Al met al heeft het weer geen half uur geduurd en met een opgeluchte Stephanie en twee blije, vrolijke honden maken we nog een lekkere wandeling.En nu maar afwachten wat het resultaat is. Over 4 weken weten we meer als er bij Pixie een echo wordt gemaakt.
Gerard en ik zijn in ieder geval heel blij en trots dat onze onervaren Imax vom Wildweibchenstein/ Baloe zo goed zijn best heeft gedaan.